Spar op til billetten
321
post-template-default,single,single-post,postid-321,single-format-standard,stockholm-core-1.2.1,boldgrid-ppb,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Spar op til billetten

Hvis du har et stort ønske om at komme til en specifik koncert, festival eller et anden form for arrangement, så er det en god idé at spare op. Mange arrangementer er nemlig dyre, og det er ikke altid, at du lige har pengene til at finansiere billetten.

Hvis du derimod målbevidst sparer sammen, får du en sundere økonomi uden så mange overraskelser. Denne trin-for-trin-guide til, hvordan du sparer penge, kan hjælpe dig med at udvikle en enkel og realistisk strategi, så du forhåbentlig kan komme afsted til dit ønske-event.

 

 

Få et overblik over dine udgifter og lav et budget

Det første trin til at begynde at spare penge er at finde ud af, hvor meget du bruger. Hold styr på alle dine udgifter – det betyder hver eneste kaffepakke, husholdningsartikel og cafébesøg.

Når du har en idé om, hvor meget du bruger på en måned, så kan du begynde at lave et regnskab. Inddel det i forskellige kategorier, så du har et overblik over dine udgifter. Det kan være en god idé at se dine kontoudtog fra banken igennem – ofte bruger man nemlig mere, end man tror.

Du skal her huske at medtage en opsparingskategori, så du kan nå dit mål om at komme til arrangementet. 

 

Hold dit mål i tankerne

Når du har et ønske om at komme til et specifikt arrangement, skal du finde ud af præcis hvor mange penge, du skal have sparet sammen. Desuden er der ofte en tidsfrist på, hvornår billetterne skal være købt, så det er vigtigt, at du har en klar idé om, hvornår alle pengene skal være sparet sammen.

Gennem opsparingsprocessen er det vigtigt at holde dit mål i tankerne, så du vedholdende har motivationen til at spare op. Dette kan dog være svært i og med at der findes mange andre måder at skaffe penge på. Eksempelvis findes der forbrugslån, hos virksomheder somMoneybanker, men det anbefales at bruge opsparing som vejen det ønskede arrangement.

 

Prioriter dine udgifter

Hvis dine udgifter er så høje, at du ikke kan spare så meget, som du vil, kan det være nødvendigt at skære ned på dine udgifter. Gennemgå dine udgifter så du får et indblik i hvilke unødige udgifter, som du fremover skal undgå. Derfor er det nødvendigt at prioritere, hvad der er vigtigt for dig, og hvad du godt kan undvære.

 

Underholdningskategorien på budgettet er ofte ikke prioriteret i særlig høj grad. Det er dog vigtigt at tage ud og opleve noget, som du får glæde og gode minder af, en gang imellem. Dette giver en større livsglæde og energi til hverdagens ellers trælse gøremål.

 

For at du i større grad kan tage til forskellige arrangementer, er det nødvendigt at nedprioritere andre ting. Dette kan eksempelvis være de søde sager i indkøbskurven eller spisning ude.

Du kan også se efter måder at spare på dine faste månedlige udgifter. Der kan være store besparelser at hente, hvis du undersøger andre udbydere eller abonnementer til din telefon, internet og tv. På måde kommer du skridtet tættere på det eftertragtede arrangement.

Gode råd kan være:

  • Prioritér hvad der er vigtigst for dig, og køb kun dette
  • Annuller abonnementer og medlemskab, som du ikke bruger – især hvis de fornyes automatisk.
  • Forpligt dig til kun at spise ude én gang om måneden og prøv steder der er lidt billigere end sidst.
  • Giv dig selv en “afkølingsperiode”: Når du bliver fristet af et ikke-nødvendigt køb, så vent et par dage med at købe det. På den måde kan du nå at gennemtænke købet ordentligt inden.