En god nattesøvn har positiv indflydelse på din præstation
327
post-template-default,single,single-post,postid-327,single-format-standard,stockholm-core-1.2.1,boldgrid-ppb,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

En god nattesøvn har positiv indflydelse på din præstation

Uanset om du er professional eller ny indenfor event- og arrangør verden, er der som oftest mange forskellige krav til dig i løbet af en dag. Det kan kræve sin mand eller sin kvinde at agere i alle disse mangeartede krav og forventninger, der er til dig. For at ruste dig så godt som muligt til at klare dem, så har det en stor betydning, at du er stærk og sund.

Det kan du blandt andet gøre ved at sørge for at leve et sundt og regelmæssigt liv. Det behøver ikke nødvendigvis at være et farveløst og småkedeligt liv. Det betyder bare, at du skal tænke på, hvad du spiser, hvordan og hvor meget du motionerer og hvordan du sover om natten.

Hvis du lever af at stå på en scene, afholde events eller på anden måde skal være i fokus, så er det særligt vigtigt, at du virker frisk, sund og veloplagt.

 

Når du skal performe

Vi skal jo alle sammen performe i en eller anden grad hver dag. Hvis du som en del af dit job skal agere foran andre mennesker, så forventes du at performe godt og veloplagt.

Det kan være særdeles krævende, hvis det ikke er i overensstemmelse med, hvordan du har det.

Det er i hvert fald klart nemmere at fremtræde frisk og overskudsagtig, hvis det rent faktisk er sådan, du har det. Det kan være krævende at simulere et overskud, som du ikke har.

Du gør derfor klogt i at gøre noget for, at dit indre og dit ydre stemmer så godt overens med hinanden som muligt.

 

Når du skal stå på en talerstol

En særlig form for ”optræden” foregår ved, at du træder op på en talerstol. Har du ikke gjort det før, så kan det godt virke temmelig angstprovokerende. I det tilfælde er det særdeles vigtigt, at du er i balance og har fået sovet godt om natten inden.

Stiller du dig af og til op foran en forsamling til et arrangement og taler til de fremmødte, så har du dog en vis erfaring at trække på. Nogle synes, at det er alletiders at stå der, og andre synes, der kræver en overvindelse hver gang.

Uanset hvor rutineret en taler eller foredragsholder du er, så er det en krævende sag at skulle gøre det på en sikker, underholdende og informerende måde.

 

Den gode nattesøvn er den bedste garant for succes på talerstolen

Du har nok oplevet dage, hvor du havde en skidt søvn inden. Du har simpelthen ikke den samme energi, du kan have svært ved at koncentrere dig, og din tålmodighed kan komme på overarbejde. Selv ting, som du med lethed klarer, når du er veludhvilet, kan du have svært ved at overskue, når du er i søvnunderskud.

Derfor er det helt essentielt, at du gør, hvad du kan for at få den gode og ubrudte søvn. Det gælder til hverdag, og det gælder i særdeleshed, når du skal præstere.

 

Sådan opgraderer du din nattesøvn

Der findes heldigvis noget, som du selv kan gøre for at gøre din søvn så god som mulig. Du sover bedst, hvis du sørger for at få en regelmæssig søvn. Det vil sige, at du helst skal gå i seng og stå op på de samme tidspunkter hver dag.

Det giver dig en god søvnrytme, hvilket betyder meget for kvaliteten af din søvn.

Du kan også sørge for at indtage dine sunde måltider på de samme tidspunkter hver dag.

I det hele taget er regelmæssighed et nøgleord, når det kommer til den balance i livet, som giver gode betingelser for den gode søvn.

Der er også en mindst lige så vigtig ydre faktor, som spiller positivt ind på din søvn. Nemlig din seng.

 

Hvorfor betyder det noget, hvilken seng du har?

En god seng af en ordentlig kvalitet spiller en meget stor rolle i forhold til, hvordan din nat forløber.

Når du har en god seng, så vil den kunne støtte din krop bedst muligt, holde dig ved den rette temperatur og give dig den rette hvile.

Der findes mange senge af høj kvalitet. De mest populære er kontinentalsenge, elevationssenge og boxmadrasser.

Uanset hvilken model du vælger, så vælg gerne en af en god kvalitet, og tilvælg også gerne en god topmadras.

En god madras, med den rigtige fordeling af fjedre, og en sublim topmadras, giver dig de bedste forudsætninger for at få den gode søvn.

 

Hvilken slags seng skal du vælge?

Om du vælger den ene eller den anden af de tre nævnte sengetyper, er ikke så vigtigt. Det vigtigste er, at du vælger en af en god kvalitet.

Sådan en seng vil nemlig støtte dig bedst, og den vil også have den længste holdbarhed.

Til inspiration for dit valg kan du med fordel kigge påSøvneksperterne.dk. Her vil du nemlig kunne finde en test af nogle af de bedste kontinentalsenge.

Vil du også gerne blive klogere på, hvad en god elevationsseng kan give dig, så kan du tjekke en tilsvarende test af dem her påSenge-testeren.dk.

Med disse to tests og vurderinger vil du være godt klædt på i forhold til dit valg af en god kvalitetsseng.

Du vil nok også ret hurtigt erfare, at du efter den gode søvn vil få et større overskud i hverdagen. Desuden vil du nok også opleve, at det er mere trygt for dig at stille dig op foran en forsamling og tale til events.

Der er mange gevinster forbundet med en god nattesøvn.