Byg en flot installation til dit event
329
post-template-default,single,single-post,postid-329,single-format-standard,stockholm-core-1.2.1,boldgrid-ppb,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Byg en flot installation til dit event

Når du er på messe, skal underholde eller lave en udstilling, så er det altafgørende, at der bliver lagt mærke til det, du skal lave. Derfor må du lægge dig i selen for at bygge din scene, dit podie eller din stand, så det tiltrækker sig en masse opmærksomhed.

Sådan en installation kan bygges op på mange forskellige måder.

På den ene side skal det, der bliver bygget, være så stabilt lavet, at det er forsvarligt og solidt at træde op på. Det gælder også, hvis det er en installation, der ikke skal stås på.

På den anden side så skal den være så spektakulær, at den er til at få øje på.

De to ben kan I med fordel lade jeres installation stå på, så har I det bedste fundament for et godt arrangement.

 

Hvordan bygges en installation op?

De fleste af den type installationer bygges op i træ. Træ er et fleksibelt materiale, og det er relativt nemt at arbejde i. Det er solidt nok til at bære noget tungt, hvis det bliver bygget på den rette måde.

Er der tale om en form for scene eller podie, så kan der fås nogle færdige moduler, som den kan bygges op af. Det er forholdsvist hurtigt og fleksibelt, og kan gøres af personer, som ikke er fagfolk.

Skal du ikke bygge et podie, så kan det for eksempel være en form for halvtag eller anden form for ramme, der skal være omkring din event eller stand på en messe. Sådan en installation kan også glimrende bygges op i træ men også af stålrør eller lignende.

Det er naturligvis også muligt at bygge installationen op af andre materialer. Det kan være med til at skabe opmærksomhed, at den for eksempel er bygget op af naturmaterialer, balloner, paraplyer eller noget helt andet.

Hvem kan bygge en flot installation?

I forhold til selve opbygningen af installationen så kan det enten være et gør-det-selv projekt, eller du kan hyre en professionel håndværker til at gøre det for dig.

Hvis du vælger at bygge installationen helt eller delvist selv, så er du forpligtet til at gøre det så solidt, at det kan godkendes sikkerhedsmæssigt.

Hvis du vælger en professionel håndværker til at bygge din installation, så kan du være sikker på, at det bliver gjort forsvarligt. Du kan også være sikker på, at vedkommende kan løse opgaven, så installationen bliver, lige som du gerne vil have den.

 

Hvem kan du kontakte for råd i forhold til byggeri?

Uanset om du vælger at bygge installationen selv, eller du vælger at hyre en professionel håndværker til at gøre det, så er der god hjælp at få til projektet. Den hjælp kan du for eksempel få hos byggeexpert.dk.

Der kan du dels få vejledninger til at udføre diverse gør-det-selv projekter, og dels kan du få mulighed for at få tre konkrete og uforpligtende tilbud på en bestemt opgave.

Disse tre tilbud vil komme fra anerkendte håndværkere, og da tilbuddene er uforpligtende, så kan du vælge et af dem eller helt undlade at gøre brug af dem. Det er altid klogt at få flere håndværkeres bud på en konkret arbejdsopgave.

 

Gør dit event helt unikt med en flot installation

Når en god idé skal forvandles til virkelighed, så stiller det nogle håndværksmæssige evner at gøre det. Hvis der er blevet tænkt ud af boksen, så vil projektet nok blive meget flot og iøjnefaldende.

Dels skal eventen fremstå meget professionel, og dels skal den gerne skille sig ud fra mængden på den interessante måde.

Her er det en god idé at have en arbejdsgruppe, der består af medlemmer, som kan supplere hinanden med hver sine talenter.

Nogle er gode til at få idéerne, nogle er gode til at føre idéerne ud i livet og andre er gode til at organisere arbejdet.

Det gode teamwork kan resultere i noget exceptionelt. Brug hinandens talenter, så de kommer i spil på den bedste måde. Det giver det bedste resultat.

 

Sikkerhed frem for alt

Uanset hvor flot og fantastisk jeres installation skal være, så er regel nummer et, at det skal være sikkert. Sikkerhed frem for alt.

 På den ene side kan dem, der arbejder på den pågældende event risikere at komme til skade, hvis ikke den er sikker nok. På den anden side kan tilfældige gæster risikere at komme til skade, hvis den ikke lever op til lovgivningen.

Sker det, er det frygteligt tragisk, og du vil blive draget til ansvar for den eventuelle personskade.

Der må aldrig blive gået på kompromis med sikkerheden. Det er den, der afholder eventen eller den enkelte stand eller scene, der er ansvarlige for, at alt er i orden sikkerhedsmæssigt.