Brug miljøvenlige varmekilder og brændstof på festivalen
328
post-template-default,single,single-post,postid-328,single-format-standard,stockholm-core-1.2.1,boldgrid-ppb,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Brug miljøvenlige varmekilder og brændstof på festivalen

Vi skal alle sammen tænke i mere miljøvenlige baner. Det gælder både hjemme i privaten og på vores arbejdspladser. De mange bække små er alle sammen medvirkende til, at jorden bliver et sundere sted at være. Men også de små og store arbejdspladser skal trække med på den samme hammel. Indenfor event-industrien er flere også begyndt at anvende miljøvenlige løsninger, for at skåne planeten. Dette er noget vi hos BilletFix opfordrer alle arrangører til at overveje, sådan at vi sammen kan gå forrest i kampen mod klimaforandringer.

 

Den miljøvenlige opvarmning

Der bliver brugt virkelig meget energi på at varme scener og telte op på festivaler. Det er nødvendigt, når vi bor i det nordiske klima. Derfor bør man som arrangør gøre sit for at skåne miljøet ved at vælge bæredygtige måder at opvarme på.

Det kan gøres på mange forskellige måder. Det er ikke alle former for bæredygtig opvarmning, der kan bruges alle vegne, men her kan du jo vælge den miljøvenlige energikilde, som er mulig hos dig.

Der er flere energivenlige varmekilder at vælge imellem. Generelt kan man sige, at du bør undgå at varme op med sådan noget som oliefyr og el-paneler. Du bør langt hellere vælge nogle mere miljørigtige varmekilder.

Find ud af, hvilke miljørigtige varmekilder der passer til scenerne og teltene, og omlæg til en af dem.

 

Det miljørigtige brændstof til biler

En anden virkelig stor energisluger er brændstof til biler. De udgør en meget stor del af den samlede mængde af forurening. Derfor er det et område, som bør arbejde på for at reducere den forurening. Det kan blandt andet gøres ved, at de fossile brændstoffer skiftes ud med el.

Det er der heldigvis flere og flere biler, der bliver i stand til at køre på. Når biler kører på el, belaster de ikke miljøet nær så meget, som de gør på fossile brændstoffer. Derfor er det den miljørigtige vej frem.

Både som privatforbrugere og som virksomheder kan vi arbejde på efterhånden at udskifte benzin- og dieselbiler med nogle, der kan køre på el.

Rundt omkring på festivalernes områder kan der derfor opstilleselbil ladere, så bilerne kan køre hen og blive ladet op og dermed opfordre til brug af elbiler.

 

Miljøvenlige festivaler

Mange festivalarrangører har gjort og gør stadig meget for at gøre alle aspekter af festivalen så miljørigtige som muligt. Det har de blandt andet gjort ved at alle scenerne er opvarmet på den mest miljørigtige måde. Ligeledes er alle festvalens biler nogle, der kører på el. Dermed vil festivalens arrangører samlet set gøre en stor miljømæssig indsats i forhold til at skåne miljøet bedst muligt.

På mange festivaler vil der også være satset på økologisk og lokal mad, ligesom der vil blive sparet på vandforbruget. Det tyder på en etableret holdningsændring i forhold til mange forskellige aspekter af miljøhensynet.

 

Vi kan alle sammen bidrage til det miljøvenlige

Den holdningsændring, som har været i gang i befolkningen i mange år efterhånden, mærkes tydeligere og tydeligere. Langt de fleste vil meget gerne være med til at gøre en positiv forskel til fordel for miljøet. Vi tænker på at skåne miljøet, vi tænker på bæredygtighed, økologi, klimaændringer, affaldssortering og så videre.

Det er da også den eneste rigtige vej at gå. Vi kan nemlig alle sammen være med til at bidrage til den gode udvikling. Alle små og store ændringer i den rigtige retning er med til at gøre de mange bække små til den helt store å.

Til en festival er der samlet rigtig mange mennesker. Der er både nogle, der er på arbejde og nogle, der er gæster på festivalen. Hvis alle de mange mennesker tænker på miljøet, vil det samlet gøre festivalen grønnere.

Det er i høj grad op til arrangørerne at træffe de rette beslutninger i forhold til miljøet. Det skal de endelig blive ved at gøre, indtil det er blevet helt naturligt for alle mennesker at passe godt på miljøet. Der er stadig plads til forbedring.