Bitcoins kan have en plads i event-industrien
324
post-template-default,single,single-post,postid-324,single-format-standard,stockholm-core-1.2.1,boldgrid-ppb,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Bitcoins kan have en plads i event-industrien

Brugen af teknologi i hverdagen bliver gradvist mere udbredt. Dette gælder også i event-industrien, hvor teknologien er blevet integreret og har fået en fast plads i branchen.

Som et led i teknologien begynder flere at acceptere bitcoins som betaling. Dette kan potentielt blive en fast del af event-indsutrien. Nedenfor kan du få et indblik i, hvorfor flere vælger at gøre brug af bitcoins som betaling til deres arrangementer.

 

Bitcoins som en del af teknologien

En af de væsentligste opgaver i event-industrien er billetkøbet. Her er betalings-teknologien blevet integreret som en fast del af brugeroplevelsen. Det er nemlig hos de fleste events muligt at bestille billetter online, hvilket letter reservationen for de deltagende. Desuden gøres opgaven for arrangørerne en del mere overskueligt.

Siden billetterne begyndte at blive booket online, har man gjort meget for at sikre transaktion. I denne sammenhæng kom den nye teknologiske betalingsmetode kryptovaluta. Kryptovaluta er en digital valuta, der er decentraliseret og baseret på Blockchain teknologien.

En kryptovaluta er en digital og virtuel valuta, der ofte er defineret som en mønt, der overføres via internettet. Værdien af kryptovaluta afhænger af efterspørgslen. Dvs. at der ved en høj efterspørgsel er en stigende kurs, mens kursen er faldende ved en lav efterspørgsel.

Det online betalingssystem er decentraliseret og der er mulighed for at overføre en kryptovaluta til andre, eftersom det bekræftes af netværket, at overførslen kan fortages.

Under kryptovaluta findes Bitcoins. Den er populær som investeringsobjekt og har pladsen som verdens mest kendte kryptovaluta. Mange siger at den er kommet for at blive. Bitcoins er baseret på blockchain-teknologien, der sikrer mod kopiering.

Grundlæggende set er det en liste med information, der er delt i et netværk af computere. Alle har altså listen, så alle transaktioner er åbne. Det betyder, at det er sværere at snyde. Læs mere her, for information om kryptovaluta, bitcoins og blockchains.

 

Fordele der kan være ved blockchain:

  • Sikkerhed – Der er mulighed for at sikre, at ingen tredjepart er involveret i billetprocessen til begivenheder.
  • Gennemsigtighed – Hver transaktion i bitcoin leveres med detaljer om dens tidligere brug. Gennemsigtigheden hjælper med at få brugernes tillid.
  • Mulighed for udvidelse – Systemet kan udvides uden at ændre rødderne i dets arkitektur, dvs. nye funktioner kan introduceres.
  • Videresalg af billetter – Der er potentielt mulighed for at få bugt med videresalg af billetter til højere priser.

 

Blockchain ved billetkøb til events

Nu om dage skal arrangørerne af forskellige events gennemføre ekstra sikkerhedsforanstaltninger, i og med at mange fusker med billetter. Til mange events er der problemer med falske begivenhedsbilletter, og at en stor del af de billetter der købes, gensælges til enormt høje priser efterfølgende.

Ved hjælp af bitcoins er der måske en mulighed for at sikre, at de billetter som købes, er gyldige. Dette skyldes blockchains, der sikrer mod kopiering. Dermed skal hverken kunder eller arrangører bekymre sig om falske billetter.

Desuden kan bitcoins sikre, at der kun sælges én billet til hver kunde. Det betyder, at det er muligt at komme alle de såkaldte computer bots til livs, der videresælger billetterne til høje priser. Der findes nemlig desværre stadig et marked for videresalg, som kan få adgang til salg af billetter, og opnå en provision på dem. Der er altså mulighed for at bitcoins kan hjælpe med at kontrollere billetsystemet og blive en fordel for event-industrien. Men det er selvfølgelig svært at sige noget om, hvorhen fremtiden bevæger sig og om kryptovaluta er en del af den.